

21 November 2023

1 Spring Street Melbourne Victoria 3000 GPO Box 2392 Melbourne, Victoria 3001 Telephone (03) 8624 5712

Dear Party

Priority Projects Standing Advisory Committee Referral 37 – 50 Mackey Street, North Geelong

As indicated in the Committee's correspondence of 3 November 2023, five Request to be Heard forms were received from persons who had not filed a submission. The Development Facilitation Unit has now formally referred submissions from those five persons to the Committee for consideration (see Tabled Documents 19–23).

Please find attached:

- Timetable Version 2 updated to allow each new submitter an opportunity to be heard in accordance with each Request to Be Heard form.
- Distribution List Version 2 updated to include the additional submitter details.

If you have questions, please contact Gabrielle Trouse, Project Officer at Planning Panels Victoria on planning.panels@delwp.vic.gov.au.

Yours sincerely

Sarah Raso Committee Chair

and Raso





Distribution List Version 2

Use this list to file expert witness reports and other information in accordance with the Committee's directions. It must not be used for any other purpose. If you are unsure about whether any material or content is appropriate for filing, please seek guidance from Planning Panels Victoria before filing the material.

Electronic documents

Party	email address
Planning Panels Victoria	planning.panels@delwp.vic.gov.au;
Department of Transport and Planning (Planning)	
Power Station B Pty Ltd (Proponent)	
City of Greater Geelong (Council)	
The Department of Transport and Planning (Head, Transport for Victoria)	
Grain Producers Australia	
GrainCorp Operations Limited and Barrett Burston Malting Co Pty Ltd	
Victorian Farmers Federation	
Grain Growers Limited	
David Jochinke	
Brett Hosking	
Anthony Mulcahy	
Stewart Hamilton	
Scott Young	

Planning Panels Victoria

Timetable Version 2

Document hub link

Day 1: Monday 4 March 2024

Venue: Planning Panels Victoria, Hearing Room 1 (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne)

Or join online via MS Teams: Click here to join the meeting

Meeting ID: 410 330 391 903

Passcode: CkktQi

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 10.45am	Proponent represented by John Cicero and Edward Mahony of Best Hooper Opening submission		30 mins
10.45am – 11.15am	GrainCorp Operations Limited and Barrett Burston Malting Co Pty Ltd (GrainCorp and BBM) represented by Adrian Finanzio SC and Nicola Collingwood of Counsel, instructed by Chris Primmer of Ashurst Opening submission	10, 15	30 mins
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 1.00pm	 Proponent, calling the following expert evidence: Strategic planning from TBA Traffic from TBA Noise from Darren Tardo of Enfield Acoustics Economics from Rhys Quick of Urbis Odour/dust from Tim Pollock of GHD 		3 days
1.00pm – 2.00pm	Lunch break		1 hour
2.00pm – 4.30pm	Proponent cont		

Day 2: Tuesday 5 March 2024

Venue: Planning Panels Victoria, Hearing Room 1 (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne)

Or join online via MS Teams: Click here to join the meeting

Meeting ID: 410 330 391 903

Passcode: CkktQi

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
•	Proponent cont		
1.00pm – 2.00pm	Lunch break	***************************************	1 hour

Planning Panels Victoria

2.00pm – 4.30pm	Proponent cont
-----------------	-----------------------

Day 3: Wednesday 6 March 2024

Venue: Planning Panels Victoria, Hearing Room 1 (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne)

Or join online via MS Teams: Click here to join the meeting

Meeting ID: 410 330 391 903

Passcode: CkktQi

Time	Party	Sub No	Allocated
	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 1.00pm	Proponent cont		
1.00pm – 2.00pm	Lunch break		1 hour
2.00pm – 4.30pm	Proponent cont		

Day 4: Thursday 7 March 2024

Venue: Planning Panels Victoria, Hearing Room 1 (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne)

Or join online via MS Teams: Click here to join the meeting

Meeting ID: 410 330 391 903

Passcode: CkktQi

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 12.00pm	Proponent cont		
12.00pm – 1.00pm	 GrainCorp and BBM, calling the following expert evidence: Strategic planning from Bernard McNamara of BMDA Development Advisory Statutory planning from Sophie Jordan of Contour Town Planners Economics from Matthew Lee of Deep End Services Traffic from Charmaine Dunstan of Traffix Group Port operations from Michael Harvey. 	10, 15	2 days
1.00pm – 2.00pm	Lunch break		1 hour
2.00pm – 4.30pm	GrainCorp and BBM cont		

Day 5: Friday 8 March 2024

Venue: Planning Panels Victoria, Hearing Room 1 (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne)

Or join online via MS Teams: Click here to join the meeting

Meeting ID: 410 330 391 903

Passcode: CkktQi

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins

10.15am – 1.00pm	GrainCorp and BBM cont	2 days
1.00pm – 2.00pm	Lunch break	1 hour
2.00pm – 4.30pm	GrainCorp and BBM cont	2 days

Day 6: Tuesday 12 March 2024

Venue: Planning Panels Victoria, Hearing Room 1 (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne)

Or join online via MS Teams: Click here to join the meeting

Meeting ID: 410 330 391 903

Passcode: CkktQi

Time	Party	Sub No	Allocated
	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 12.30pm	GrainCorp and BBM cont		2 days
==ор	Lunch break		1 hour
1.30pm – 3.30pm	Department of Transport and Planning, Head, Transport for Victoria represented by Kate Stapleton	21	2 hours

Day 7: Wednesday 13 March 2024

Venue: Geelong (venue to be confirmed)

Or join online via MS Teams: Click here to join the meeting

Meeting ID: 410 330 391 903

Passcode: CkktQi

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 12.30pm	Geelong City Council represented by Lana Krausas and Elena Anastos of Geelong City Council	6	2 hours
12.30pm – 1.30pm	Lunch break		1 hour
1.30pm – 2.30pm	Grain Producers Australia represented by Colin Bettles and Andrew Weidemann	5	1 hour
2.30pm – 2.40pm	Grain Growers Limited represented by Annabel Mactier	1	10 mins
2.40pm – 3.10pm	Victorian Farmers Federation represented by Ryan Milgate	9	30 mins
3:10pm – 3:25pm	Break		15 mins
3.25pm – 3.55pm	Anthony Mulcahy	24	30 mins
3.55pm – 4.05pm	David Jochinke	25	10 mins
4.05pm – 4.35pm	Scott Young	26	30 mins

Timetable Version 2:

Day 8: Thursday 14 March 2024

Venue: Geelong (venue to be confirmed)

Or join online via MS Teams: Click here to join the meeting

Meeting ID: 410 330 391 903

Passcode: CkktQi

Time	Party	Sub No	Allocated
	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 10.25am		22	10 mins
10.25am – 10.55am		23	30 mins
10.55am – 12.00pm	Roundtable discussion/drafting		65 mins
· · ·	Council closing submission (if required)	6	15 mins
•	GrainCorp and BBM closing submission	•	30 mins
12.45pm – 1.45pm	Lunch break		1 hour
1.45pm – 2.45pm	Proponent closing submission		1 hour

Day 9: Friday 15 March 2024

Venue: Planning Panels Victoria, Hearing Room 1 (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne)

Or join online via MS Teams: Click here to join the meeting

Meeting ID: 410 330 391 903

Passcode: CkktQi

Reserve day

Hearing Timetable Notes:

- 1. If you are unable to be present at your scheduled time, please contact Planning Panels Victoria on planning.panels@delwp.vic.gov.au as soon as possible.
- 2. Please be present or online at least 15 minutes before your scheduled start time.
- 3. The Committee may amend a Party's start time without notice. However you will be contacted in advance if you are to be rescheduled to a different day.
- 4. Time will be made for morning and afternoon breaks each day. Break times will be taken at appropriate points in the proceedings, and break times in the timetable are indicative only.
- 5. Getting to the Hearing venue Planning Panels Victoria (corner Spring and Flinders Streets) is on the 75 and City Circle tram lines and a short walk from the Collins Street trams 109, 11, 12 and 48. It is also a short walk from Parliament Train Station.
- 6. If you have any questions about the timetable, please contact Planning Panels Victoria on planning.panels@delwp.vic.gov.au