

1 Spring Street Melbourne Victoria 3000 GPO Box 2392 Melbourne, Victoria 3001 Telephone (03) 8624 5712

18 October 2023

Dear Party

Priority Projects Standing Advisory Committee Referral 35: Victoria Gardens Expansion

Please find enclosed version 2 of the timetable and distribution list for the above matter.

The following changes have been made to the timetable:

- Added Valentine Gnanakone of One Mile Grid as an expert witness for the Proponent
- Added Simon Basic as the representative of Department of Transport and Planning (Head, Transport for Victoria)
- Moved the lunch break on Day 4 to 12.00pm 1.00pm
- Added representation and expert witness details for Astrodome Hire Pty Ltd.

If you have any questions, please contact at the state of the state of

Yours sincerely

Kathy Mitchell AM

Chair

Distribution List Version 2

Use this list to file expert witness reports and other information in accordance with the Committee's directions. It must not be used for any other purpose. If you are unsure about whether any particular material or content is appropriate for filing, please seek guidance from Planning Panels Victoria before filing the material.

Electronic documents

Party	email address
Planning Panels Victoria	planning.panels@delwp.vic.gov.au
Department of Transport and Planning (Planning)	priority.projects@delwp.vic.gov.au
Vicinity Centres Pty Ltd (Proponent)	
Yarra City Council	
Department of Transport and Planning (Head, Transport for Victoria)	
Astrodome Hire Pty Ltd	
Jin Leng Harris	
Kerry and Jane Power	

Planning Panels Victoria

Timetable Version 2

Document hub link

Documents are available online here: https://ldrv.ms/f/s!Agj9N2J8-J0wmCuK9otlqfZ9IWkN?e=PKFuVs

Friday 20 October 2023

10.00am - 1:00pm Accompanied site inspection

Day 1: Monday 23 October 2023

Venue: Planning Panels Victoria, Hearing Room 1 (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne)

Or join online: Click here to join the meeting

Meeting ID: 446 038 567 850

Passcode: oxPnwM

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Vicinity Centres Pty Ltd (Proponent), represented by Emily Porter SC and Jordan Wright of Counsel, instructed by Planning & Property Partners Pty Ltd:		60 mins
	Opening submission and presentation of proposed concept by [project architect – Proponent to confirm]		
	Calling the following expert evidence: Colleen Peterson of Ratio in town planning Tim De Young of Stantec in traffic engineering Valentine Gnanakone of One Mile Grid in traffic engineering Craig Czarny of Hansen Partnership in urban design Bryce Raworth of Bryce Raworth in heritage		
11.30am – 12noon	Yarra City Council (Council), represented by Terry Montebello of Maddocks Lawyers:	15	30 mins
	Opening submission		
	Calling the following expert evidence: - Rob McGauran of MGS Architects in urban design - Leigh Furness of Traffix in traffic and car parking		
12noon – 12.10pm	Astrodome Hire Pty Ltd (Harry the Hirer) represented by Tom Ellicott of Counsel, instructed by Rhodie Anderson of Rigby Cooke Lawyers:	21	10 mins
	Opening submission		
	Calling the following expert evidence: - Jason Walsh of Traffix Group in traffic		
12.10pm – 1.00pm	Urban design and built form evidence: - Proponent: Craig Czarny of Hansen Partnership - Council: Rob McGauran of MGS Architects		

Planning Panels Victoria

Timetable Version 2:

1.00pm – 2.00pm	Lunch break	1 hour
2.00pm – 4.30pm	Urban design and built form evidence cont	

Day 2: Tuesday 24 October 2023

Venue: Planning Panels Victoria, Hearing Room 1 (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne)

Or join online: Click here to join the meeting Meeting ID: 446 038 567 850

Passcode: oxPnwM

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 1.00pm	Urban design and built form evidence, cont		
1.00pm – 2.00pm	Lunch break		1 hour
2.00pm – 2.30pm	Department of Transport and Planning (Head, Transport for Victoria) represented by Simon Basic	28	30 mins
2.30pm – 4.30pm	Traffic evidence: - Proponent: Tim De Young of Stantec and Valentine Gnanakone of One Mile Grid - Council: Leigh Furness of Traffix - Astrodome Hire Pty Ltd: Jason Walsh of Traffix Group		

Day 3: Wednesday 25 October 2023

Venue: Planning Panels Victoria, Hearing Room 1 (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne)

Or join online: Click here to join the meeting

Meeting ID: 446 038 567 850

Passcode: oxPnwM

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am –10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 1.00pm	Traffic evidence, cont.		
1.00pm – 2.00pm	Lunch break		1 hour
2.00pm – 4.30pm	Traffic evidence cont.		

Day 4: Thursday 26 October 2023

Venue: Planning Panels Victoria, Hearing Room 1 (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne)

Or join online: Click here to join the meeting Meeting ID: 446 038 567 850

Passcode: oxPnwM

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 12.00pm	Proponent		2 days
12.00pm – 1.00pm	Lunch break		1 hour
1.00pm – 4.30pm	Proponent cont.		

Day 5: Monday 30 October 2023

Venue: Planning Panels Victoria, Hearing Room 1 (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne)

Or join online: Click here to join the meeting

Meeting ID: 446 038 567 850

Passcode: oxPnwM

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 1.00pm	Proponent cont.		2 days
1.00pm – 2.00pm	Lunch break		1 hour
2.00pm – 4.30pm	Proponent cont.		

Day 6: Tuesday 31 October 2023

Venue: Planning Panels Victoria, Hearing Room 1 (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne)

Or join online: Click here to join the meeting

Meeting ID: 446 038 567 850

Passcode: oxPnwM

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 1.00pm	Council		1.5 days
1.00pm – 2.00pm	Lunch break		1 hour
2.00pm – 4.30pm	Council cont.		

Day 7: Wednesday 1 November 2023

Venue: Planning Panels Victoria, Hearing Room 1 (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne)

Or join online: Click here to join the meeting Meeting ID: 446 038 567 850

Passcode: oxPnwM

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 1.00pm	Council cont.	15	1.5 days
1.00pm – 2.00pm	Lunch break		1 hour
2.00pm – 4.00pm	Astrodome Hire Pty Ltd (Harry the Hirer) represented by Tom Ellicott of Counsel, instructed by Rhodie Anderson of Rigby Cooke Lawyers, calling the following expert evidence: - Jason Walsh of Traffix Group in traffic	21	2 hours

Day 8: Thursday 2 November 2023

Venue: Planning Panels Victoria, Hearing Room 1 (Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne)

Or join online: Click here to join the meeting

Meeting ID: 446 038 567 850

Passcode: oxPnwM

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 10.25am	Jin Leng Harris	2	10 mins
10.25am – 10.35am	Kerry and Jane Power	23	10 mins
10.35am – 1.00pm	Roundtable discussion/drafting (will include a break)		2.5 hours
1.00pm – 2.00pm	Lunch break		1 hour
2.00pm – 2.30pm	Council closing submission	15	30 mins
2.30pm – 3.30pm	Proponent closing submission		60 mins
	End of Hearing		

Hearing Timetable Notes:

- 1. If you are unable to be present at your scheduled time, please contact Planning Panels Victoria on (03) 8508 3406 as soon as possible.
- 2. Please be present or online at least 15 minutes before your scheduled start time.
- 3. The Committee may amend a Party's start time without notice. However you will be contacted in advance if you are to be rescheduled to a different day.
- 4. Time will be made for morning and afternoon breaks each day. Break times will be taken at appropriate points in the proceedings, and break times in the timetable are indicative only.
- 5. Getting to the Hearing venue Planning Panels Victoria (corner Spring and Flinders Streets) is on the 75 and City Circle tram lines and a short walk from the Collins Street trams 109, 11, 12 and 48. It is also a short walk from Parliament Train Station.

Timetable Version 2: Priority Projects Standing Advisory Committee Referral 35: Victoria Gardens Expansion 6. If you have any questions about the timetable, please contact Planning Panels Victoria on (03) 8508 3406.