1 Spring Street Melbourne Victoria 3000 GPO Box 2392 Melbourne, Victoria 3001 Telephone (03) 5381 9457

4 April 2025

**Dear Party** 

Northern and Western Geelong Growth Areas Standing Advisory Committee Referral 1 – Draft Greater Geelong Planning Scheme Amendment C450ggee (Creamery Road Precinct Structure Plan)

#### Please find attached:

- an updated list of parties and expert witnesses (version 4) to:
  - add Paul Shipp of Urban Enterprise as an expert witness for Batesford Developments
  - remove Stephen Hundt of Stantec and Luana Kenny of M3 property as expert witnesses for Bisinella Developments
  - add Aaron Walley of Ratio an expert witness for Bisinella Developments
- an updated distribution list (version 5) to add a contact for Council
- document list (version 2).

#### Roundtable venue and online link

The roundtable will be held in **Multipurpose Room 1**, **Podium Level**, **Wurriki Nyal**, **Wadawurrung Country**, **137-149 Mercer Street**, **Geelong**. On Thursday 10 April, the roundtable will be in the Multipurpose Room 2.

Parties and experts may also observe or participate online via Microsoft Teams using the link below:

## Join the meeting now

Meeting ID: 418 500 056 974

Passcode: jZ7aj23V

#### **Roundtable participants**

All parties have indicated they wish to participate in the roundtable discussions apart from:

- Barwon Water, who have noted they are willing to be involved if parties have questions. This will be discussed in preliminary matters on Day 1.
- Submitter 9, who has not yet confirmed.

#### **Opening submissions**

Opening submissions will be scheduled as follows on Day 1 of the roundtable.

| Day 1: Mon | day 7 April 2025  |        |           |
|------------|---|--------|-----------|
| Time       | Party   | Sub No | Allocated |
| 10:00am    | Preliminary matters   |        | 15 mins   |
| 10:15am    | <b>City of Greater Geelong (Council)</b> overview and opening submissions | 1      | 1.5 hours |
| 11:45am    | Break   |        | 15 mins   |

Planning Panels Victoria

| 12:00pm | <b>Batesford Developments Project Pty Ltd (Villawood)</b> opening presentation and submissions                     | 2     | 1 hour  |
|---------|--|-------|---------|
| 1:00pm  | Lunch break  |       | 55 mins |
| 1:55pm  | Bisinella Developments opening submissions   | 8     | 1 hour  |
| 2:55pm  | DTP Transport Regions opening submissions  | 3     | 15 mins |
| 3:05pm  | <b>305 Bat Pty Ltd</b> opening submissions   | 5     | 15 mins |
| 3:25pm  | Break  |       | 15 mins |
| 3:40pm  | Adbri Limited opening submissions  | 6     | 15 mins |
| 3:55pm  | Ramsey Property Group opening submissions  | 13    | 15 mins |
| 4:10pm  | Antonio, Rosalia and Simon Nardi & Lovely Banks Development and Growland (Submitters 7 and 11) opening submissions | 7, 11 | 15 mins |
| 4:25pm  | Denis Canjuga (Avonlea Homestead) opening submissions  | 10    | 5 mins  |
| 4:30pm  | Day close  |       |         |

If you have questions, please contact Gabrielle Trouse, Project Officer at Planning Panels Victoria on (03) 9935 4189 or <a href="mailto:planning.panels@transport.vic.gov.au">planning.panels@transport.vic.gov.au</a>.

Yours sincerely

Lisa Kendal

Committee Chair

fine Kdl

# **Version 4 Parties List**

| Name  | Sub. | Representative  | Expert(s)  |
|---|------|---|--|
| City of Greater Geelong<br>(Council)                                    | 1    | Greg Tobin and Xander<br>Nguyen-Meachem of<br>Harwood Andrews   | <ul> <li>Mark Sheppard of Urbis in urban design</li> <li>Mark Woodland of EthosUrban in town planning</li> <li>Reece Humphreys of Stantec in traffic</li> <li>Andrew Kinnaird of Urbis in land valuation</li> <li>Warwick Bishop of Water Technology in drainage</li> </ul>                          |
| Batesford Developments<br>Project Pty Ltd (Villawood)                   | 2    | Susan Brennan and Jennifer<br>Trewhella of Counsel<br>instructed by Tamara Brezzi<br>of Norton Rose Fulbright | <ul> <li>Neil Craigie of Neil M Craigie Pty Ltd in drainage</li> <li>Marco Negri of Contour in planning</li> <li>Jason Walsh of Traffix Group in traffic</li> <li>Paul Shipp of Urban Enterprise in development contributions</li> <li>Craig Czarny of Hansen Partnership in urban design</li> </ul> |
| DTP Transport Regions   | 3    | Jozef Vass  |  |
| Barwon Water  | 4    | Rhys Bennett, Network<br>Planning Coordinator   |  |
| 305 Bat Pty Ltd   | 5    | Paul Connor instructed by<br>James Lofting of Russell<br>Kennedy  | <ul> <li>Greg Bursill of Bursill Consulting in development contributions</li> <li>Robert Panozzo of ASR Research in community infrastructure</li> <li>Leigh Holmes of Spiire in drainage</li> <li>Justin Slater of Tract in planning</li> <li>Hilary Marshall of Ratio in traffic</li> </ul>         |
| Adbri Limited   | 6    | Nick Clements of Tract  |  |
| Antonio, Rosalia and Simon<br>Nardi                                     | 7    | John Cicero and Edward<br>Mahony of Best Hooper   | - Nina Barich of Incitus in hydrology  |
| Bisinella Developments  | 8    | Peter O'Farrell and Kate Lyle<br>instructed by Briana<br>Eastaugh and Zina Teoh of<br>Maddocks Lawyers        | <ul> <li>Jason Black of Insight Planning in development contributions</li> <li>Jake Urlus of Tactecol in ecology</li> <li>Aaron Walley of Ratio in transport</li> </ul>  |
| David Secen   | 9    |   |  |
| Denis Canjuga (Avonlea<br>Homestead)                                    | 10   |   |  |
| Lovely Banks Development and Growland                                   | 11   | John Cicero and Edward<br>Mahony of Best Hooper   | <ul> <li>Knowles Tivendale of Movement and Place in<br/>strategic transport</li> <li>Nina Barich of Incitus in hydrology</li> </ul>  |
| McCann family   | 12   | Ellen Tarasenko of Polis Legal  |  |
| Ramsey Property Group   | 13   | Jarryd Gray of MinterEllison  |  |
| Yih-Sheng Investments Pty<br>Ltd and Janet Michael &<br>Richard Michael | 14   | David Passarella of Colin<br>Biggers & Paisley Lawyers  | - John-Paul Maina of Impact in traffic engineering   |

## Roundtable discussion agenda – Draft Version 2

## Day1: Monday7April2025

Venue: Multipurpose Room 1, Podium Level, Wurriki Nyal, Wadawurrung Country, 137-149 Mercer

Street, Geelong

Or join online via MS Teams video conference: Click here to join the meeting

| Time    | Party  | Sub No | Allocated |
|---------|--|--------|-----------|
| 10:00am | Preliminary matters  |        | 10 mins   |
| 10:10am | City of Greater Geelong (Council) overview and opening submissions                                   |        | 1.5 hours |
| 11:40am | Break  |        | 10 mins   |
| 11:50am | Batesford Developments Project Pty Ltd (Batesford Developments) opening presentation and submissions | 2      | 1 hour    |
| 12:50pm | Lunch break  |        | 45 mins   |
| 1:35pm  | Bisinella Developments opening presentation and submissions  | 8      | 1 hour    |
| 2:35pm  | Any other party opening submissions (TBC)  |        | 1 hour    |
| 3:35pm  | Break  |        | 10 mins   |
| 3:45pm  | 305 Bat Pty Ltd opening submissions  |        | 15 mins   |
| 4:00pm  | Any other party opening submissions (TBC)  |        | 30 mins   |
| 4:30pm  | Day close  |        |           |

# Day 2: Tuesday 8 April 2025

Venue: Multipurpose Room 1, Podium Level, Wurriki Nyal, Wadawurrung Country, 137-149 Mercer Street, Geelong

Or join online via MS Teams video conference: Click here to join the meeting

| Time                                    | Party   | Sub No | Allocated                               |
|---|---|--------|---|
| 10:00am                                 | Preliminary matters   |        | 10 mins                                 |
| 10:10am                                 | Roundtable discussions (Planning and urban design)                        |        | 1 hour                                  |
|   | Planning  |        |   |
|   | <ul> <li>Marco Negri of Contour (Batesford Developments)</li> </ul>       |        |   |
|   | <ul> <li>Mark Woodland of Echelon (Council)</li> </ul>                    |        |   |
|   | <ul> <li>Justin Slater of Tract (305 Bat Pty Ltd)</li> </ul>              |        |   |
|   | <ul> <li>Greg Bursill of Bursill Consulting (305 Bat Pty Ltd)</li> </ul>  |        |   |
|   | <u>Urban design</u>   |        |   |
|   | <ul> <li>Craig Czarny of Hansen (Batesford Developments)</li> </ul>       |        |   |
| *************************************** | Mark Sheppard of Urbis (Council)  |        | *************************************** |
| 11:10am                                 | Break   |        | 10 mins                                 |
| 11:20am                                 | Roundtable discussions (Planning and urban design – cont'd)               |        | 1 hour 10<br>mins                       |
| 12:30pm                                 | Roundtable discussions (Traffic)  |        | 30 mins                                 |
|   | <ul> <li>Jason Walsh of Traffix Group (Batesford Developments)</li> </ul> |        |   |
|   | <ul> <li>Reece Humphreys of Stantec (Council)</li> </ul>                  |        |   |
|   | Hilary Marshall of Ratio (305 Bat Pty Ltd)                                |        | *************************************** |

#### Roundtable discussion agenda – Draft Version 2:

Draft Greater Geelong Planning Scheme Amendment C450ggee (Creamery Road Precinct Structure Plan)

- Knowles Tivendale of Movement and Place (Lovely Banks, Growland, Nardis)
- Aaron Walley of Ratio (Bisinella Developments)
- John-Paul Maina of Impact (Yih Sheng Investments, Janet & Richard Michael)

| 1      | Lunch break                               | 45 mins           |
|--------|---|-------------------|
| 1:45pm | Roundtable discussions (Traffic – cont'd) | 1 hour 35<br>mins |
|        | Break                                     | 10 mins           |
| 3:30pm | Roundtable discussions (Traffic – cont'd) | 1 hour            |
|        | Day close                                 |                   |

# Day 3: Wednesday 9 April 2025

Venue: Multipurpose Room 1, Podium Level, Wurriki Nyal, Wadawurrung Country, 137-149 Mercer Street, Geelong

Or join online via MS Teams video conference: Click here to join the meeting

| Time    | Party  | Sub No | Allocated         |
|---------|--|--------|-------------------|
| 10:00am | Preliminary matters  |        | 10 mins           |
| 10:10am | Roundtable discussions (DCP and land valuation)  DCP  Paul Shipp of Urban Enterprise (Batesford Developments)  Mark Woodland of Echelon (Council)  Greg Bursill of Bursill Consulting (305 Bat Pty Ltd)  Jason Black of Insight Planning (Bisinella Developments)  Valuation  Andrew Kinnaird of Urbis (Council) |        | 1 hour            |
| 11:10am | Break  |        | 10 mins           |
| 11:20am | Roundtable discussions (DCP and land valuation – cont'd)   |        | 1 hour 40<br>mins |
| 1:00pm  | Lunch break  |        | 45 mins           |
| 1:45pm  | Roundtable discussions (DCP and land valuation – cont'd)   |        | 1 hour 35<br>mins |
| 3:20pm  | Break  |        | 10 mins           |
| 3:30pm  | Roundtable discussions (DCP and land valuation – cont'd)   |        | 1 hour            |
| 4:30pm  | Day close  |        |                   |

# Draft Greater Geelong Planning Scheme Amendment C450ggee (Creamery Road Precinct Structure Plan)

## Day 4: Thursday 10 April 2025

Venue: Multipurpose Room 1 (TBC), Podium Level, Wurriki Nyal, Wadawurrung Country, 137-149 Mercer Street, Geelong

Or join online via MS Teams video conference: Click here to join the meeting

| Time    | Party  | Sub No | Allocated         |
|---------|--|--------|-------------------|
| 10:00am | Preliminary matters  |        | 10 mins           |
| 10:10am | Roundtable discussions (Ecology and community infrastructure)     Jake Urlus of Tactecol (Bisinella Developments)     Robert Panozzo of ASR (305 Bat Pty Ltd)  |        | 1 hour            |
| 11:10am | Break  |        | 10 mins           |
| 11:20am | Roundtable discussions (Ecology and community infrastructure – cont'd)   |        | 1 hour 40<br>mins |
| 1:00pm  | Lunch break  |        | 45 mins           |
| 1:45pm  | <ul> <li>Roundtable discussions (Drainage)</li> <li>Neil Craigie of N M Craigie Pty Ltd (Batesford Developments)</li> <li>Warwick Bishop of Water Technology (Council)</li> <li>Leigh Holmes of Spiire (305 Bat Pty Ltd)</li> <li>Nina Barich of Incitus (Lovely Banks, Growland, Nardis)</li> </ul> |        | 1 hour 45<br>mins |
| 3:30pm  | Break  |        | 10 mins           |
| 3:40pm  | Reserve  |        | 50 mins           |
| 4:30pm  | Day close  |        |                   |

# Day 5: Friday 11 April 2025

Venue: Multipurpose Room 1, Podium Level, Wurriki Nyal, Wadawurrung Country, 137-149 Mercer Street, Geelong

Or join online via MS Teams video conference: Click here to join the meeting

| Time    | Party               | Sub No | Allocated      |
|---------|---------------------|--------|----------------|
| 10:00am | Preliminary matters |        | 10 mins        |
| 10:10am | Closing submissions |        | 1 hour         |
| 11:10am | Break               |        | 10 mins        |
| 11:20am | Closing submissions |        | 1 hour 40 mins |
| 1:00pm  | Lunch break         |        | 45 mins        |
| 1:45pm  | Closing submissions |        | 1 hour 35 mins |
| 3:20pm  | Break               |        | 10 mins        |
| 3:30pm  | Closing submissions |        | 1 hour         |
| 4:30pm  | Day close           |        |                |