

1 Spring Street Melbourne Victoria 3000 GPO Box 2392 Melbourne, Victoria 3001

31 March 2023

Dear Party

Mt Fyans Wind Farm Panel Planning Permit Application PA1800406

Please find the following attached:

- Timetable (version 3)
- Zoom webinar guide

Venue

From Monday 3 to Friday 21 April 2023 the hearing will be held in person at the Lady Bay Resort at 2 Pertobe Road, Warrnambool. Parties will also have the option to attend online by webinar if they choose. Free parking is available at the Lady Bay Resort and the hearing will be held in Meeting Rooms 1 and 2.

From Wednesday 26 April to Tuesday 2 May 2023 the hearing will be held online by Zoom webinar only.

Zoom webinar

The video conference will be conducted using Zoom webinar. Please click the link to join the webinar.

https://us06web.zoom.us/j/81230860517

Technical support and guidance on joining the webinar by phone can be found in the attached Zoom webinar guide.

If you have questions, please contact planning.panels@delwp.vic.gov.au.

of Planning Panels Victoria on

or

Yours sincerely

Tim HellstenPanel Chair



Timetable Version 3

Day 1: Monday 3 April 2023

Venue: Meeting Rooms 1 and 2, Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

Video conference: https://us06web.zoom.us/j/81230860517

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.00am	Department of Transport and Planning represented by Kerry Greenfield and Michael Juttner		45 mins
11.00am – 11.45pm	Department of Environment, Energy and Climate Action (DEECA) represented by Geoff Brooks		45 mins
11.45pm – 1.00pm	Mt Fyans Wind Farm Pty Ltd represented by Marita Foley SC and Sean McArdle of Counsel, instructed by Zachary Tyler and Courtney White of White and Case, calling the following expert evidence: - Bushfire from Mark Potter and Graeme Taylor of Fire Risk Consultants		7 days
1.00pm – 2.00pm	Lunch break		1 hour
2.00pm - 3.15pm	Applicant cont'd.		
3.15pm – 3.30pm	Break		15 mins
3.30pm – 4.30pm	Applicant cont'd.		
4.30pm	Day close		

Day 2: Wednesday 5 April 2023

Venue: Meeting Rooms 1 and 2, Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

Video conference: https://us06web.zoom.us/j/81230860517

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Applicant cont'd calling the following expert evidence: - Traffic from Aaron Walley of Ratio		
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 12.30pm	Applicant cont'd.		
12.30pm – 1.30pm	Lunch break		1 hour
1.30pm – 3.15pm	Applicant cont'd calling the following expert evidence: - Landscape and Visual from Peter Haack of Peter Haack Consulting		

Planning Panels Victoria

3.15pm – 3.30pm	Break	15 mins
3.30pm - 4.30pm	Applicant cont'd.	
4.30pm	Day close	

Day 3: Thursday 6 April 2023

Venue: Meeting Rooms 1 and 2, Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

Video conference: https://us06web.zoom.us/j/81230860517

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Applicant cont'd.		
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 12.30pm	Applicant cont'd.		
12.30pm – 1.30pm	Lunch break		1 hour
1.30pm – 3.15pm	Applicant cont'd calling the following expert evidence: - Flora from Matthew Gibson of Biosis		
3.15pm – 3.30pm	Break		15 mins
3.30pm – 4.30pm	Applicant cont'd.		
4.30pm	Day close		

Day 4: Wednesday 12 April 2023

Venue: Meeting Rooms 1 and 2, Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Applicant cont'd		
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 12.30pm	Applicant cont'd.		
12.30pm – 1.30pm	Lunch break		1 hour
1.30pm – 3.15pm	Applicant cont'd calling the following expert evidence: - Fauna from Mark Venosta of Biosis		
3.15pm – 3.30pm	Break		15 mins
3.30pm – 4.30pm	Applicant cont'd.		

4.30pm	Day close	
--------	-----------	--

Day 5: Thursday 13 April 2023

Venue: Meeting Rooms 1 and 2, Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

Video conference: https://us06web.zoom.us/j/81230860517

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Applicant cont'd.		
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 12.30pm	Applicant cont'd.		
12.30pm – 1.30pm	Lunch break		1 hour
1.30pm – 3.15pm	Applicant cont'd calling the following expert evidence: - Acoustics from Christophe Delaire of Marshall Day		
3.15pm – 3.30pm	Break		15 mins
3.30pm – 4.30pm	Applicant cont'd.		
4.30pm	Day close		

Day 6: Friday 14 April 2023

Venue: Meeting Rooms 1 and 2, Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Applicant cont'd.		
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 12.30pm	Applicant cont'd.		
12.30pm – 1.30pm	Lunch break		1 hour
1.30pm - 3.15pm	Applicant cont'd.		
3.15pm – 3.30pm	Break		15 mins
3.30pm – 4.00pm	Applicant cont'd.		
4.00pm	Day close		

Day 7: Monday 17 April 2023

Venue: Meeting Rooms 1 and 2, Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

Video conference: https://us06web.zoom.us/j/81230860517

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Applicant cont'd.		
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 12.30pm	Applicant cont'd.		
12.30pm – 1.30pm	Lunch break		1 hour
1.30pm - 3.15pm	Applicant cont'd.		
3.15pm – 3.30pm	Break		15 mins
3.30pm – 4.30pm	Applicant cont'd.		
4.30pm	Day close		

Day 8: Tuesday 18 April 2023

Venue: Meeting Rooms 1 and 2, Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Applicant cont'd.		
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 12.30pm	Applicant cont'd.		
12.30pm – 1.30pm	Lunch break		1 hour
1.30pm - 3.15pm	Applicant cont'd.		
3.15pm – 3.30pm	Break		15 mins
3.30pm – 4.30pm	Applicant cont'd.		
4.30pm	Day close		

Day 9: Wednesday 19 April 2023

Venue: Meeting Rooms 1 and 2, Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

Video conference: https://us06web.zoom.us/j/81230860517

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Moyne Shire Council represented by Maria Marshall of Maddocks Lawyers instructed by Michelle Grainger	99	1 day
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 12.30pm	Council cont'd.		
12.30pm – 1.30pm	Lunch break		1 hour
1.30pm - 3.15pm	Council cont'd.		
3.15pm – 3.30pm	Break		15 mins
3.30pm – 4.30pm	Council cont'd.		
4.30pm – 5.00pm	Louise Thomas	31	30 mins
5.00pm	Day close		

Day 10: Thursday 20 April 2023

Venue: Meeting Rooms 1 and 2, Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Hamish Cumming	17	3.5 hours
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 1.00pm	Hamish Cumming cont'd.		
1.00pm – 2.00pm	Lunch break		1 hour
2.00pm – 3.00pm	Hamish Cumming cont'd.		
3.00pm – 3.15pm	Break		15 mins
3.15pm – 3.45pm	Heather Hicks (presenting online)	20	30 mins
3.45pm – 4.45pm	Lisa Parker	96	1 hour
4.45pm	Day close		

Day 11: Friday 21 April 2023

Venue: Meeting Rooms 1 and 2, Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

Video conference: https://us06web.zoom.us/j/81230860517

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.00am	Viva-Lyn Lenehan	45	45 mins
11:00am – 11:20am	Susan Dennis	77	20 mins
11.20am – 11.35am	Break		15 mins
11.35am – 11:50am	Jennifer Lewis	16	15 mins
11:50am – 12:05pm	Neil Blain	111	15 mins
12.05pm – 1.05pm	Lunch break		1 hour
1.05pm – 3.05pm	Lachlan Cumming calling the following expert evidence Noise from Matthew Dever and Max Thorne of Noise Measurement Services	94	3.5 hours
3.05pm – 3.20pm	Break		15 mins
3.20pm – 4.50pm	Lachlan Cumming cont.		
4.50pm	Day close		

Day 12: Wednesday 26 April 2023

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Mortlake Community Alliance Incorporated represented by Dominica Tannock of DST legal	108	1 day
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 12.30pm	$\label{thm:mortial} \textbf{Mortlake Community Alliance Incorporated cont'd}.$		
12.30pm – 1.30pm	Lunch break		1 hour
1.30pm – 3.15pm	Mortlake Community Alliance Incorporated cont'd.		
3.15pm – 3.30pm	Break		15 mins
3.30pm – 4.30pm	Mortlake Community Alliance Incorporated cont'd.		
4.30pm	Day close		

Day 13: Thursday 27 April 2023

Video conference only: https://us06web.zoom.us/j/81230860517

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Nina Thomas represented by Dominica Tannock of DST Legal, calling the following expert evidence: - Noise from Les Huson of L Huson & Associates	102	3.5 hours
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 2.00pm	Nina Thomas cont.		
2.00pm	Day close		

Day 1: Friday 28 April 2023

Reserve Day

Day 2: Tuesday 2 May 2023

Video conference only: https://us06web.zoom.us/j/81230860517

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Moyne Shire Council – Closing submission	99	1 hour
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 12.30pm	Applicant – Closing submission		2.5 hours
12.30pm – 1.30pm	Lunch break		
1.30pm - 3.00pm	Applicant cont'd.		
3.00pm – 3:20pm	Without prejudice discussion on process for any further draft permit condition wording		20 mins
4.30pm	Day close		

Hearing Timetable Notes:

- 1. The Panel may amend the timetable without notice.
- 2. Please be present at least 15 minutes before your scheduled commencement time.
- 3. Time will be made for morning and afternoon breaks each day.
- 4. If you are unable to be present at your scheduled time, please contact Planning Panels Victoria as soon as possible.
- 5. If you have any questions about the timetable, please contact on a second o

Mt Fyans Wind Farm Panel

Zoom Webinar Guide

Zoom webinar link

The link is available in the timetable at the beginning of each day. The link is the same and can be used for any day during the hearing.

Identifying yourself

Please use your first name and last name so the Panel can easily identify you. If you are representing an organisation, include the organisation name after your name.

Speaking at the hearing

If you requested to be heard when you lodged your submission, the Panel Chair will call your name when it is your turn to present. Please take yourself off 'mute' and turn on your camera when it is your turn. If you are unable to unmute yourself or turn on your camera, technical support will send you a prompt that you will need to click on in order to participate.

Unless you are making your submission or would like to raise a procedural matter or ask a question of an expert or the Panel, you will not have access to your camera or microphone.

Raise your hand button

If you need to raise something with the Panel or ask a question at any other time, please use the 'raise your hand' button.

Technical assistance

If you experience technical issues or need technical support during the hearing, please contact the Applicant's technical support on **0475 769 914** between 9.00am and 5.00pm on each day of the hearing.

Joining the webinar by telephone

If you don't have access to a computer device or you cannot connect to a network suitable for video conferencing, you can join and participate in the webinar by telephone.

To dial into the webinar by phone please use the following numbers:

Dial: 03 7018 2005 (Victoria only)

Meeting ID: 812 3086 0517#

The dial in location numbers for other Australian locations are:

+61 8 7150 1149

+61 2 8015 6011

+61 7 3185 3730

+61 8 6119 3900.