

1 Spring Street Melbourne Victoria 3000 GPO Box 2392 Melbourne, Victoria 3001 Telephone (03) 5381 9457

10 June 2025

**Dear Party** 

Victorian Planning Authority Projects Standing Advisory Committee Referral 12: Melton East Precinct Structure Plan

The Committee has prepared a detailed timetable largely in line with the notional timetable outline provided on 30 May 2025. Please note that evidence on transport will now extend into Week 3. As previously advised, the Hearing will be held primarily at 500 Bourke Street, Melbourne except for 11, 21, 22 and 23 July 2025 when it will be held at Planning Panels Victoria, 1 Spring Street, Melbourne.

The Hearing will also be accessible by video using Microsoft Teams:

#### Join the meeting now

Meeting ID: 496 496 299 838 9, Passcode: eR7Lb94U

Or dial in (audio only): call +61 3 9070 4463 and enter phone conference ID 55502789#

Please review the attached timetable carefully to ensure it aligns with the availability of your experts and advocates. Should you notice an issue, please contact Planning Panels Victoria and the Committee will consider whether a change can be accommodated in the next version of the timetable.

Parties wishing to request a change in submission time in the lead up to the Hearing are encouraged to seek agreement with other parties that may be affected prior to requesting an update to the timetable.

The Committee intends to provide directions around potential conclaves on transport and ICPs in due course.

### Please find attached:

- Distribution List v2 (additions highlighted)
- Hearing Timetable v1.

If you have questions, please contact Chris Brennan, Senior Project Officer on planning.panels@transport.vic.gov.au.

or email

Yours sincerely

Tim Hellsten Committee Chair



Use this list to file expert witness reports and other information in accordance with the Committee's directions. It must not be used for any other purpose. If you are unsure about whether any material or content is appropriate for filing, please seek guidance from Planning Panels Victoria before filing the material.

### **Version 2**

### **Electronic documents**

Party	email address
Planning Panels Victoria	planning.panels@transport.vic.gov.au
VPA	
3L Alliance	
Eleonora Longo	
Gold Rush Investments Pty Ltd	
Grange Haven Pty Ltd	
Grima Family	
JK Constructions Group	
Maximise Group	
Melbourne Water	
Melton City Council	
Mt Cottrell Land Pty Ltd (Growland)	
NNROLE Pty Ltd	
HIMOLL FLY LLU	
Peng Hong Wong (VIP Woodlands Estate Pty Ltd)	
Portelli Family	
Raymond Mercieca and Susan Mercieca	

Planning Panels Victoria

### **Distribution list:**

Victorian Planning Authority Projects Standing Advisory Committee Referral 12: Melton East Precinct Structure Plan

Party	email address
Robert Luhan and Richard Luhan	
Sandra Green	
Jeanette Moreland, Nick and Nicole Magro, and Daniel Magro	
Xingsi Ru-De Kong Meng Association Ltd and K.N. Lin & Y. L. Lin Huangwith Association Ltd	
The Trustee for 68 Paynes Rd Family Trust	
Vella Family	
Victorian National Parks Association	
Wurundjeri Woi-wurrung Cultural Heritage Aboriginal Corporation	
Yale Asset Development 2	
YWY Unit Pty Ltd	

### **Timetable Version 1**

# Day 1: Monday 7 July 2025

Venue: Flex, 500 Bourke Street, Melbourne (Room to be advised), and Microsoft Teams: Join the meeting now (Meeting ID: 496 496 299 838 9, Passcode: eR7Lb94U)

Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 11:15am	Victorian Planning Authority (VPA), opening submission, represented by Mark Bartley and Sonia Turnbull of Russell Kennedy	-	2.5 hours
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
11:30am – 1:00pm	VPA cont.		
1:00pm – 2:00pm	Lunch break		1 hour
2:00pm – 2:30pm	<b>Melbourne Water</b> , opening submission, represented by Rupert Watters, instructed by Briana Eastaugh and Charlie Wurm of Maddocks	15	30 mins
2:30pm – 3:15pm	Evidence on residential densities and affordable housing, with the following expert witnesses:  Jason Black of Insight Planning (3L Alliance)  TBC (Mt Cottrell Land Pty Ltd (Growland))  TBC (Yale Asset Development 2)		1 day
3:15pm – 3:30pm	Break		15 mins
3:30pm – 4:30pm	Evidence on residential densities and affordable housing cont.		
4:30pm	Day close		

Planning Panels Victoria

# Timetable Version 1: Victorian Planning Authority Projects Standing Advisory Committee Referral 12: Melton East Precinct Structure Plan

# Day 2: Tuesday 8 July 2025

Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 11:15am	Evidence on residential densities and affordable housing cont.		
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
11:30am – 12:30pm	Evidence on residential densities and affordable housing cont.		
12:30pm – 1:30pm	Lunch Break		1 hour
1:30pm — 3:15pm	<ul> <li>Evidence on drainage, land take and flooding, with the following expert witnesses:</li> <li>Warwick Bishop of Water Technology (Melbourne Water)</li> <li>Lance Lloyd of Lloyd Environmental (Melbourne Water)</li> <li>Michael Mag of Stormy Water Solutions (3L Alliance)</li> <li>John Mathios of DPM Consulting (Grange Haven)</li> <li>Chris Beardshaw of Afflux Consulting (Maximise Group)</li> <li>Rob Swan of HARC (Melton City Council)</li> <li>TBC (Yale Asset Development 2)</li> <li>TBC (Mt Cottrell Land Pty Ltd)</li> <li>Jamie Tainton of Water Studio (Sandra Green)</li> <li>Andrew Matheson of Taylors (YWY Unit Pty Ltd / Grima Family)</li> <li>Nick Hooper of Taylors (YWY Unit Pty Ltd / Grima Family)</li> </ul>		3.5 days
3:15pm – 3:30pm	Break		15 mins
3:30pm – 4:30pm	Evidence on drainage, land take and flooding cont.		
4:30pm	Day close		

# Victorian Planning Authority Projects Standing Advisory Committee Referral 12: Melton East Precinct Structure Plan

# Day 3: Wednesday 9 July 2025

Venue: Flex, 500 Bourke Street, Melbourne (Room to be advised), and Microsoft Teams: Join the meeting now (Meeting ID: 496 496 299 838 9, Passcode: eR7Lb94U)

Time	Party	Sub No	Allocated
	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 4:30pm	Evidence on drainage cont.		
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
3:15pm – 3.30pm	Break		15 mins
4:30pm	Day close		

# Day 4: Thursday 10 July 2025

Venue: Flex, 500 Bourke Street, Melbourne (Room to be advised), and Microsoft Teams: Join the meeting now (Meeting ID: 496 496 299 838 9, Passcode: eR7Lb94U)

Time	Party	Sub No	Allocated
	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 4:30pm	Evidence on drainage cont.		
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
•	Lunch break		1 hour
3:15pm – 3:30pm	Break		15 mins
4:30pm	Day close		

# Day 5: Friday 11 July 2025

Reserve day

### Day 6: Monday 14 July 2025

Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 4:30pm	Evidence on drainage cont.		
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
3:15pm – 3:30pm	Break		15 mins
4:30pm	Day close		

# Victorian Planning Authority Projects Standing Advisory Committee Referral 12: Melton East Precinct Structure Plan

# **Day 7: Tuesday 15 July 2025**

Venue: Flex, 500 Bourke Street, Melbourne (Room to be advised), and Microsoft Teams: Join the meeting now (Meeting ID: 496 496 299 838 9, Passcode: eR7Lb94U)

Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 4:30pm	<ul> <li>Evidence on ICPs and staging and infrastructure, with the following expert witnesses:</li> <li>Glen Chrzanowski of SMEC (VPA) (non-independent expert)</li> <li>Paul Shipp of Urban Enterprise (VPA)</li> <li>Chris McNeill of Ethos Urban (3L Alliance)</li> <li>TBC (Mt Cottrell Land Pty Ltd)</li> </ul>		1 day, 1 hour
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
3:15pm – 3:30pm	Break		15 mins
4:30pm	Day close		

# Day 8: Wednesday 16 July 2025

Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 11:15am	Evidence on ICPs and staging and infrastructure cont.		
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
11:30am – 4:30pm	Evidence on community infrastructure, with the following expert witnesses:  - Evan Granger of Urbis (Grange Haven)  - Jonathon Fetterplace of A Different City (Melton City Council)		3 hours, 45 mins
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
3:15pm – 3:30pm	Break		15 mins
4:30pm	Day close		

# Day 9: Thursday 17 July 2025

Venue: Flex, 500 Bourke Street, Melbourne (Room to be advised), and Microsoft Teams: Join the meeting now (Meeting ID: 496 496 299 838 9, Passcode: eR7Lb94U)

Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 4:30pm	<ul> <li>Evidence on Transport, with the following expert witnesses:</li> <li>Benjamin Mentha of Colliers (VPA) (non-independent expert)</li> <li>John-Paul Maina of Impact (VPA)</li> <li>TBC (Yale Asset Development 2)</li> <li>TBC (Mt Cottrell Land Pty Ltd (Growland))</li> <li>Hilary Marshall of Ratio (3L Alliance)</li> <li>Jason Walsh of Traffix Group (Maximise Group)</li> <li>Jo Garretty of Salt3 (Melton City Council)</li> <li>TBC (Melton City Council) (bridge design)</li> </ul>		3 days
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
3:15pm – 3:30pm	Break		15 mins
4:30pm	Day close		

# Day 10: Friday 18 July 2025

Reserve day

### Day 11: Monday 21 July 2025

Venue: Planning Panels Victoria, Hearing Room 1, Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne and Microsoft Teams: Join the meeting now (Meeting ID: 496 496 299 838 9, Passcode: eR7Lb94U)

Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 4:30pm	Evidence on Transport cont.		3 days
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
3:15pm – 3:30pm	Break		15 mins
4:30pm	Day close		

# Day 12: Tuesday 22 July 2025

Venue: Planning Panels Victoria, Hearing Room 1, Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne and Microsoft Teams: Join the meeting now (Meeting ID: 496 496 299 838 9, Passcode: eR7Lb94U)

Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 4:30pm	Evidence on Transport cont.		
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
3:15pm – 3:30pm	Break		15 mins
4:30pm	Day close		

# Day 13: Wednesday 23 July 2025

Venue: Planning Panels Victoria, Hearing Room 1, Ground Floor, 1 Spring Street, Melbourne and Microsoft Teams: Join the meeting now (Meeting ID: 496 496 299 838 9, Passcode: eR7Lb94U)

Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 4:30pm	VPA		1 day
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
3:15pm – 3:30pm	Break		15 mins
4:30pm	Day close		

# **Day 14: Thursday 24 July 2025**

Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 4:30pm	Melbourne Water	15	1 day
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
3:15pm – 3:30pm	Break		15 mins
4:30pm	Day close		

# Day 15: Friday 25 July 2025

Venue: Flex, 500 Bourke Street, Melbourne (Room to be advised), and Microsoft Teams: Join the meeting now (Meeting ID: 496 496 299 838 9, Passcode: eR7Lb94U)

Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 1:00pm	<b>Melton City Council</b> , represented by Greg Tobin and Aaron Shrimpton of Harwood Andrews	41	2.5 hours
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
11:30am – 1:00pm	Melton City Council cont.		
1:00pm – 2:00pm	Lunch break		1 hour
2:00pm – 2:30pm	<b>Portelli Family</b> , represented by Shannon Hill of Urban Design & Management	34	30 mins
2:30pm – 4:45pm	Peng Hong Wong (VIP Woodlands Estate Pty Ltd), represented by Jane Sharp of counsel, instructed by Rhodie Anderson of Rigby Cooke Lawyers	37	2 hours
3:30pm – 3:45pm	Break		15 mins
3:45pm – 4:45pm	Peng Hong Wong cont.		
4:45pm	Day close		

# Day 16: Monday 28 July 2025

Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 11:15am	of Best Hooper	29	2 hours
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
11:30am – 12:30pm	Yale Asset Development 2 cont.		
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
1:30pm – 3:30pm	<b>Mt Cottrell Land Pty Ltd (Growland)</b> , represented by John Cicero of Best Hooper	2	2 hours
3:30pm	Day close		

# Timetable Version 1: Victorian Planning Authority Projects Standing Advisory Committee Referral 12: Melton East Precinct Structure Plan

# Day 17: Tuesday 29 July 2025

Venue: Flex, 500 Bourke Street, Melbourne (Room to be advised), and Microsoft Teams: Join the meeting now (Meeting ID: 496 496 299 838 9, Passcode: eR7Lb94U)

Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 10:35am	<b>Gold Rush Investments Pty Ltd</b> , represented by Robert Williams of Human Habitats	26	20 mins
10:35am – 11:05am	<b>JK Constructions Group</b> , represented by Robert Williams of Human Habitats	5	30 mins
11:05am – 11:25am	<b>Trustee for 68 Paynes Road Family Trust</b> , represented by Robert Williams of Human Habitats	6	20 mins
11:25am – 11:40am	Break		15 mins
11:40am – 12:40pm	<b>Grange Haven</b> , represented by Ellen Tarasenko of Polis Legal	25	2 hours
12:40pm – 1:40pm	Lunch break		1 hour
1:40pm – 2:40pm	Grange Haven cont.		
2:40pm – 2:55pm	Break		15 mins
2.55pm – 4:25pm	<b>Maximise Group</b> , represented by Ellen Tarasenko of Polis Legal	35	`1.5 hours
4:25pm	Day close		

# Day 18: Wednesday 30 July 2025

<u> </u>	(Weeking 12: 130 130 233 030 3, 1 03300 de: ett/ 253 10)		
Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 2.30pm	Grima Family, represented by Jarryd Gray of MinterEllison	31	3 hours
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
1:30pm – 2.30pm	Grima Family cont.		
2:30pm – 3:30pm	<b>YWY Unit Pty Ltd</b> , represented by Jarryd Gray of MinterEllison	14	1 hour
3:30pm – 3.45pm	Break		15 mins
3.45pm – 3.55pm	Raymond Mercieca and Susan Mercieca (online)	4	10 mins
3.55pm – 4.15pm	<b>Robert Luhan and Richard Luhan</b> , represented by Carly Burke of Bacchus Marsh Lawyers (online)	3	20 mins
4:15pm	Day close		
	·		

# **Day 19: Thursday 31 July 2025**

Venue: Flex, 500 Bourke Street, Melbourne (Room to be advised), and Microsoft Teams: Join the meeting now (Meeting ID: 496 496 299 838 9, Passcode: eR7Lb94U)

Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 12.30pm	<b>NNROLE Pty Ltd</b> , represented by Alisanne Boag of Beveridge Williams	18	2 hours
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
11:30am – 12:30pm	NNROLE Pty Ltd cont.		
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
1:30pm – 2:30pm	<b>Vella Family</b> , represented by Alisanne Boag of Beveridge Williams	21	1 hour
2:30pm – 4:00pm	<b>Victorian National Parks Association</b> , represented by Adrian Marshall	36	1.5 hours
4:00pm	Day close		

# Day 20: Friday 1 August 2025

Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 11:15am	<b>Sandra Green,</b> represented by Robert Ford of Town Planning People	40	1 hour
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
11:30am – 12:30pm	Jeanette Moreland, Nick and Nicole Magro, and Daniel Magro, represented by Sam Sawaya of Spot Planning	30	1 hour
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
1:30pm – 3:15pm	Xingsi Ru-De Kong Meng Association Ltd and K.N. Lin & Y. L. Lin Huangwith Association Ltd, represented by Sam Sawaya of Spot Planning	28	2 hours, 45 mins
3:15pm – 3:30pm	Break		15 mins
3:30pm – 4:30pm	Xingsi Ru-De Kong Meng Association Ltd and K.N. Lin & Y. L. Lin Huangwith Association Ltd cont.		
4:30pm	Day close		

# Day 21: Monday 4 August 2025

Venue: Flex, 500 Bourke Street, Melbourne (Room to be advised), and Microsoft Teams: Join the meeting now (Meeting ID: 496 496 299 838 9, Passcode: eR7Lb94U)

Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 10:25am	Eleonora Longo, represented by John Shone	13	10 mins
10:25am – 11:15am	<b>3L Alliance</b> , represented by Paul Connor KC and Carly Robertson of counsel, instructed by Tamara Brezzi of Norton Rose Fulbright, calling evidence in Aboriginal cultural heritage from Oona Nicholson of Ecology & Heritage Partners	19	3.5 hours
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
11:30am – 12:30pm	3L Alliance cont.		
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
1:30pm – 3:10pm	3L Alliance cont.		
3:10pm – 3:25pm	Break		15 mins
3:25pm – 4:25pm	Wurundjeri Woi-wurrung Cultural Heritage Aboriginal Corporation, represented by Lauren Modra and Dr Wendy Morrison		1 hour
4:25pm	Day close		

# Day 22: Tuesday 5 August 2025

Reserve day

# Day 23: Wednesday 6 August 2025

Time	Party	Sub No	Allocated
10:00am – 10:15am	Preliminary matters		15 mins
10:15am – 10:45am	Melton City Council, closing submission	41	30 mins
10:45am – 11:15am	Melbourne Water, closing submission	15	30 mins
11:15am – 11:30am	Break		15 mins
11:30am – 12:30pm	VPA, closing submission		2 hours
12:30pm – 1:30pm	Lunch break		1 hour
1.30pm – 2.30pm	VPA cont.		
2.30pm – 3.30pm	Drafting session (TBC)		1 hour
3:30pm	Hearing close		

#### **Hearing Timetable Notes:**

- 1. If you are unable to be present at your scheduled time, please contact Planning Panels Victoria at planning.panels@transport.vic.gov.au.
- 2. Please be present or online at least 15 minutes before your scheduled start time.
- 3. The Committee may amend a party's start time without notice, however you will be contacted in advance if you are to be rescheduled to a different day.
- 4. Time will be made for morning and afternoon breaks each day. Break times will be taken at appropriate points in the proceedings, and break times in the timetable are indicative only.
- 5. If you have any questions about the timetable, please contact Planning Panels Victoria at planning.panels@transport.vic.gov.au.