

1 Spring Street Melbourne Victoria 3000 GPO Box 2392 Melbourne, Victoria 3001

20 March 2023

**Dear Party** 

Mt Fyans Wind Farm Panel **Planning Permit Application PA1800406** 

#### **Timetable and Distribution List**

The Panel has prepared an updated timetable and distribution list. The updated timetable (version 2) has significant changes compared with the version 1. All parties should carefully review the updated timetable to check if the changes affect them. Please find the following attached:

- Distribution List (version 2)
- Hearing Timetable (version 2)

#### Venue

From Monday 3 to Friday 21 April 2023 the Hearing will be held in a hybrid format at the Lady Bay Resort at 2 Pertobe Road, Warrnambool. Parties will also have the option to attend by Zoom videoconference. From Wednesday 26 April to Tuesday 2 May 2023 the hearing will be held by Zoom videoconference only. Further information about the hearing venue and Zoom videoconference will be issued closer to the hearing.

If you have questions, please contact of Planning Panels Victoria on planning.panels@delwp.vic.gov.au.

Yours sincerely

**Tim Hellsten Panel Chair** 

## **Distribution List**

Mt Fyans Wind Farm Panel Planning Permit Application PA1800406

Use this list to circulate expert witness statements and other information requested by the Panel. It must not be used for any other purpose.

#### **Distribution List Version 2**

#### **Electronic documents**

Party	email address
Planning Panels Victoria	planning.panels@delwp.vic.gov.au
Moyne Shire Council	
MA France Mind Forms Deviled (Dunnament)	
Mt Fyans Wind Farm Pty Ltd (Proponent)	<u> </u>
Jennifer Lewis	
Hamish Cumming	
Lachlan Cumming	
Heather Hicks	
Louise Thomas	
Viva-Lyn Lenehan	
Susan Dennis	
Lisa Parker	
Nina Thomas	
Mortlake Community Alliance Incorporated	
Neil Blain	
Department of Transport and Planning	
Department of Environment, Energy and Climate Action	

Planning Panels Victoria

#### **Timetable Version 2**

#### Day 1: Monday 3 April 2023

Venue: Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

Videoconference: <a href="https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMuduuoqi4uGdyl-P">https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMuduuoqi4uGdyl-P</a>

MuVwnCTudktfFWo4O

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.00am	Department of Transport and Planning represented by Kerry Greenfield and Sam Mason		45 mins
11.00am – 11.45pm	Department of Environment, Energy and Climate Action (DEECA) represented by Geoff Brooks		45 mins
11.45pm – 1.00pm	Mt Fyans Wind Farm Pty Ltd represented by Marita Foley SC and Sean McArdle of Counsel, instructed by Zachary Tyler and Courtney White of White and Case, calling the following expert evidence - Fauna from Mark Venosta of Biosis - Flora from Matthew Gibson of Biosis - Acoustics from Christophe Delaire of Marshall Day Acoustics - Landscape and Visual from Peter Haack of Peter Haack Consulting - Bushfire from Mark Potter and Graeme Taylor of Fire Risk Consultants - Traffic from Aaron Walley of Ratio		7 days
1.00pm 2.00pm	Lunch break		1 hour
2.00pm - 3.15pm	Applicant cont'd.		
3.15pm – 3.3 <mark>0</mark> pm	Break		15 mins
3.30pm - 4.30pm	Applicant cont'd.		
4.30pm	Day close		

### Day 2: Wednesday 5 April 2023

Venue: Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

Videoconference: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMuduuoqi4uGdyl\_P\_

MuVwnCTudktfFWo4O

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Applicant cont'd.		

Planning Panels Victoria

11.15am 11.30am	Break	15 mins
11.30am – 12.30pm	Applicant cont'd.	
12.30pm 1.30pm	Lunch break	1 hour
1.30pm – 3.15pm	Applicant cont'd.	
3.15pm 3.30pm	Break	15 mins
3.30pm - 4.30pm	Applicant cont'd.	
4.30pm	Day close	

#### Day 3: Thursday 6 April 2023

Venue: Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

 $\label{lem:lem:videoconference:https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMuduuoqj4uGdyl-P-MuVwnCTudktfFWo4O_ \\$ 

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Applicant cont'd.		
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 12.30pm	Applicant cont'd.		
12.30pm – 1.30pm	Lunch break		1 hour
1.30pm – 3.15pm	Applicant cont'd.		
3.15pm 3.30pm	Break		15 mins
3.30pm – 4.30pm	Applicant cont'd.		
4.30pm	Day close		

#### Day 4: Wednesday 12 April 2023

Venue: Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Applicant cont'd.		
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 12.30pm	Applicant cont'd.		

12.30pm – 1.30pm	Lunch break	1 hour
1.30pm - 3.15pm	Applicant cont'd.	
3.15pm – 3.30pm	Break	15 mins
3.30pm – 4.30pm	Applicant cont'd.	
4.30pm	Day close	

#### Day 5: Thursday 13 April 2023

Venue: Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

Videoconference: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMuduuoqj4uGdyl-P-

MuVwnCTudktfFWo40

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Applicant cont'd.		
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 12.30pm	Applicant cont'd.		
12.30pm – 1.30pm	Lunch break		1 hour
1.30pm – 3.15pm	Applicant cont'd.		
3.15pm – 3.30pm	Break		15 mins
3.30pm – 4.30pm	Applicant cont'd.		
4.30pm	Day close		

## Day 6: Friday 14 April 2023

Venue: Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

Videoconference: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMuduuoqi4uGdyl-P-\_\_\_\_\_\_MuVwnCTudktfFWo4O\_

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Applicant cont'd.		
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 12.30pm	Applicant cont'd.		
12.30pm – 1.30pm	Lunch break		1 hour
1.30pm – 3.15pm	Applicant cont'd.		
3.15pm – 3.30pm	Break		15 mins
3.30pm – 4.00pm	Louise Thomas	31	30 mins

4.00pm – 4.30pm	Applicant cont'd.
4.30pm	Day close

#### Day 7: Monday 17 April 2023

Venue: Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

Videoconference: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMuduuoqj4uGdyl-P-

MuVwnCTudktfFWo4O

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Applicant cont'd.		
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 12.30pm	Applicant cont'd.		
12.30pm – 1.30pm	Lunch break		1 hour
1.30pm - 3.15pm	Applicant cont'd.		
3.15pm – 3.30pm	Break		15 mins
3.30pm – 4.30pm	Applicant cont'd.		
4.30pm	Day close		

## Day 8: Tuesday 18 April 2023

Venue: Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

Videoconference: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMuduuoqj4uGdyl-P-

MuVwnCTudktfFWo4O

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Applicant cont'd.		
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 12.30pm	Applicant cont'd.		
12.30pm – 1.30pm	Lunch break		1 hour
1.30pm – 3.15pm	Applicant cont'd.		
3.15pm – 3.30pm	Break		15 mins
3.30pm – 4.30pm	Applicant cont'd.		
4.30pm	Day close		

#### Day 9: Wednesday 19 April 2023

Venue: Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

Videoconference: <a href="https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMuduuoqi4uGdyl-P-">https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMuduuoqi4uGdyl-P-</a>

MuVwnCTudktfFWo4O

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Moyne Shire Council represented by Maria Marshall of Maddocks Lawyers instructed by Michelle Grainger	99	1 day
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 12.30pm	Council cont'd.		
12.30pm – 1.30pm	Lunch break		1 hour
1.30pm – 3.15pm	Council cont'd.		
3.15pm – 3.30pm	Break		15 mins
3.30pm – 4.30pm	Council cont'd.		
4.30pm	Day close		

#### Day 10: Thursday 20 April 2023

Venue: Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

Videoconference: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMuduuogj4uGdyl-P-

MuVwnCTudktfFWo4O

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Hamish Cumming	17	3.5 hours
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 1.00pm	Hamish Cumming cont'd.		
1.00pm – 2.00pm	Lunch break		1 hour
2.00pm - 3.00pm	Hamish Cumming cont'd.		
3.00pm – 3.15pm	Break		15 mins
3.15pm - 3.45pm	Heather Hicks	20	30 mins
3.45pm – 4.45pm	Lisa Parker	96	1 hour
4.45pm	Day close		

#### Day 11: Friday 21 April 2023

Venue: Lady Bay Resort, 2 Pertobe Rd, Warrnambool VIC 3280

MuVwnCTudktfFWo40

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.00am	Viva-Lyn Lenehan	45	45 mins
11:00am – 11:20am	Susan Dennis	77	20 mins
11.20am – 11.35am	Break		15 mins
11.35am – 11:50am	Jennifer Lewis	16	15 mins
11:50am – 12:05pm	Neil Blain	111	15 mins
12.05pm – 1.05pm	Lunch break		1 hour
1.05pm – 3.05pm	<ul> <li>Lachlan Cumming calling the following expert evidence</li> <li>Noise from Matthew Dever and Max Thorne of Noise Measurement Services</li> </ul>	94	3.5 hours
3.05pm – 3.20pm	Break		15 mins
3.20pm – 4.50pm	Lachlan Cumming cont.		
4.50pm	Day close		

### Day 12: Wednesday 26 April 2023

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Mortlake Community Alliance Incorporated represented by Dominica Tannock of DST legal	108	1 day
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 12.30pm	Mortlake Community Alliance Incorporated cont'd.		
12.30pm – 1.30pm	Lunch break		1 hour
1.30pm - 3.15pm	Mortlake Community Alliance Incorporated cont'd.		
3.15pm – 3.30pm	Break		15 mins
3.30pm - 4.30pm	Mortlake Community Alliance Incorporated cont'd.		
4.30pm	Day close		

#### Day 13: Thursday 27 April 2023

Videoconference only: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMuduuoqi4uGdy1-P-MuVwnCTudktfFWo4O

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Nina Thomas, calling the following expert evidence: - Noise from Les Huson of L Huson & Associates	102	3.5 hours
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 2.00pm	Nina Thomas cont.		
2.00pm	Day close		

#### Day 1: Friday 28 April 2023

Reserve Day

#### Day 2: Tuesday 2 May 2023

Videoconference only: https://us06web.zoom.us/meeting/register/tZMuduuoqi4uGdy1-P-MuVwnCTudktfFWo4O

Time	Party	Sub No	Allocated
10.00am – 10.15am	Preliminary matters		15 mins
10.15am – 11.15am	Moyne Shire Council – Closing submission	99	1 hour
11.15am – 11.30am	Break		15 mins
11.30am – 12.30pm	Applicant – Closing submission		2.5 hours
12.30pm – 1.30pm	Lunch break		
1.30pm - 3.00pm	Applicant cont'd.		
3.00pm – 3:20pm	Without prejudice discussion on process for any further draft permit condition wording		20 mins
4.30pm	Day close		

#### **Hearing Timetable Notes:**

- 1. The Panel may amend the timetable without notice.
- 2. Please be present at least 15 minutes before your scheduled commencement time.
- 3. Time will be made for morning and afternoon breaks each day.
- 4. If you are unable to be present at your scheduled time, please contact Planning Panels Victoria as soon as possible.
- 5. If you have any questions about the timetable, please contact